Het Maasland College uit Oss. Uit het juryrapport bleek dat over het ingeleverde werk goed nagedacht was en een grote groep leerlingen actief bezig is geweest en heeft nagedacht over duurzaamheid in het algemeen. Er waren daarnaast veel verschillende ideeën bedacht om hun eigen school te verduurzamen. Deze waren uiterst creatief en varieerden van een laagdrempelig idee zoals het scheiden van afval tot complexere plannen zoals het aanleggen van een sedumdak. De leerlingen verrasten de jury door uiterst kritisch te zijn op de duurzaamheid van hun school en hebben een goede nulmeting gedaan. Al met al is het Maasland College de terechte winnaar van de Challenge VerduurSamen 2019, en wint daarmee ook het prijzengeld van 1000 euro verstrekt door de provincie Noord-Brabant. Verder heeft Brabant Geeft Energie aangeboden om advies te verlenen aan de leerlingen hoe ze hun plan het best kunnen uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *